Ukrajinskog oporbenog čelnika i bivšeg ministra policije pretukla policija

Video: YouTube (BBC)

NEKADAŠNJI ministar unutarnjih poslova i sadašnji čelnik oporbe Jurij Lucenko primljen je na odjel intenzivne njege u subotu u Kijevu nakon što je pretučen u sukobima proeuropskih prosvjednika i policije.

Više desetaka prosvjednika okupilo se u petak navečer pred sudom koji je neposredno prije osudio na šest godina zatvora trojicu muškaraca optuženih da su 2011. htjeli raznijeti skulpturu Lenjina blizu glavne zračne luke Kijeva.Ukrajinska televizija prikazala je nekoliko osoba na nosilima blizu ambulantnih vozila. Ruska državna televizija izvijestila je da su interventne snage krenule u djelovanje nakon što su ih kamenjem napali prosvjednici koji su pokušavali spriječiti policijska vozila da odvezu u zatvor trojicu osuđenika.

Informativne stranice ukrajinske oporbe objavile su fotografije i videosnimke Lucenka s povojem na glavi i preko desnog oka. Supruga oporbenog čelnika izjavila je da je njezinom suprugu ozlijeđena glava kad je na njega palicama nasrnula policija dok je pokušavao prekinuti nasilje.

"Smješten je na intenzivnu njegu. Ostat će na promatranju", rekla je na oporbenoj TV postaji Hromadske. Lucenko (49), nekadašnji utjecajni član prozapadne vlade bivše premijerke Julije Timošenko, zatočen je 2010. a oslobođen u travnju prošle godine pod pritiskom EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara