Umirovljenici o Milanovićevom "nisam duhovni otac, nego premijer": Nismo ni mi vaše "ovčice"!

Umirovljenici o Milanovićevom "nisam duhovni otac, nego premijer": Nismo ni mi vaše "ovčice"!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

POTAKNUTI najnovijim izjavama premijera Zorana Milanovića o tome kako nije duhovni otac nego premijer, Blok umirovljenici zajedno oglasio se priopćenjem u kojem Milanoviću poručuju kako nisu njegove "ovčice". Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Niti je duhovni otac niti je premijer

Bez obzira što se ovih dana doslovno svi mediji iz petnih žila (čitaj radi profita) upiru prikazati kako je nogomet odnosno naša nacionalna repka nešto najvažnije na ovom svijetu, pače i više od toga, realnost nas lupa po glavi kao nikada do sada u prethodna dva desetljeća. Za mnoge kojima nogomet baš i nije od životne važnosti kao grom iz vedra neba je odjeknula izjava Zorana Milanovića, inače formalno prvog "pijetla" u Kukuriku koaliciji, koji hrvatskom puku iz Koprivnice (pjetlić grada) poručuje ni manje ni više no: "Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zabezeknuta lica mnogih koji su navedenu izjavu pročitali ili čuli od hrvatskog premijera je već po ne znamo koji po redu ozbiljan znak da nešto doista nije u redu sa onim od koga su građani ove opljačkane i napaćene zemlje očekivali prije svega riječi ohrabrenja i nade da će nam sutra, ili kada već, napokon biti bolje. Ova hladna izjava bez trunke empatije prema patnjama stotina tisuća ljudi koji su bez posla i perspektive mogao je izgovoriti samo netko komu su građani ove zemlje zadnja rupa na sviralu. Da gospodin Milanović uopće ne razumije što mu je "narodno poslanje" potvrđuje i izjavama danim u Koprivnici, posebno u svezi razloga za najveći rast inflacije u prethodne tri godine, objašnjavajući lakonski kako se radi tek o benignoj posljedici rasta cijena energenata što su oni u Vladi RH i "očekivali". O tome koji je to ekonomski genije u Vladi RH predložio navedena poskupljenja bez ikakvog opravdanog razloga, a time i dodatno osiromašenje svojih građana, nije se izjasnio... I bolje.

Dobro je pak u svemu što je premijer Milanović "primijetio" kako država nije uvijek bila dobar gospodar kada su u pitanju velike nacionalne kompanije, prvenstveno poradi prevelikog miješanja same politike u njihov rad, drsko ignorirajući činjenicu da je upravo njegova Vlada svojim ustoličenjem "počistila" doslovno sve neovisne stručnjake u Podravci (i ne samo) koji su je u prethodnih nekoliko godina spasili od sigurne propasti, a ustoličila svoje poslušnike koji sa vođenjem velikih kompanija poput Podravke nemaju apsolutno nikakve veze.

I kada premijer nakon svega javno tepa svom stranačkom poslušniku kojeg je doslovno "posadio" na mjesto predsjednika uprave kako nije dobro preveliko miješanje politike u rad kompanije, kako ju ne bi ograničavali u njenom razvoju, čovjeku doista dođe milo. Skoro da bi netko i povjerovao kako Kukurikavci odjednom i ničim izazvani žele potpuni zaokret konačnim uvođenjem jednostavnog pravila da samo dokazano sposobni mogu voditi velike kompanije u državnom (su)vlasništvu. Još bi sve prethodno navedeno nekako moglo i proći da nije onog "Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer". Ili prevedeno: "Ja sam ovdje gdje sam ili onaj koji jesam", jer smo MI a ne VI dobili izbore, što mi daje za pravo da po Vašem ovlaštenju sa svojom ekipom radim što god hoću. Ako vam se ne sviđa obratite se onima koji su izabrali Nas, a ne Vas, ili još bolje, obratite se svom duhovnom ocu, jer ja sam drugovi i gospodo premijer RH, a ne Vaš duhovni otac iliti pastir".

Biti će gospodine "premijeru" da niste ništa od navedenog, kao što ni mi nismo vaše "ovčice".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara