Umorili se od nerada: Saborski zastupnici odlaze na dvomjesečni godišnji

Umorili se od nerada: Saborski zastupnici odlaze na dvomjesečni godišnji

Foto: Hina

POSLJEDNJI je radni dan saborskih zastupnika uoči dvomjesečne ustavne stanke, a danas bi trebali glasovati o raspravljenim točkama.

Između ostalog odlučit će da se na ocjenu ustavnosti pošalje referendumsko pitanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a glasovat će i o konačnom prijedlogu Zakona o radu. Na njega je podneseno 70 amandmana dok je na konačni tekst zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola podneseno 40. Taj zakon homoseksualnim parovima daje sva prava koja uživaju i bračni partneri, no ne mogu posvojiti djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inače, Vlada je jučer održala telefonsku sjednicu s koje je uputila amandmane na više konačnih prijedloga zakona. Amandmani su uz konačni prijedlog Zakona o radu i konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, upućeni i na konačni prijedlog Zakona o faktoringu, konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju te konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama.

Vlada je također dala prethodnu suglasnost predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja. Tako je prihvatila amandman HDZ-a na konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, a kojim se sprječava zasnivanje neformalnog životnog partnerstva prije punoljetnosti životnih partnera.

Vlada je prihvatila još neke amandmane saborskih zastupnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara