Unatoč svemu: Kerum uz podršku HDZ-a sanja novi mandat

Unatoč svemu: Kerum uz podršku HDZ-a sanja novi mandat

Foto: Ante Čizmić/Cropix

KERUM, makar sam sebe, još uvijek nije otpisao. Danas je, naime, obznanio kako bi se ipak mogao kandidirati za još jedan mandat.

"Ništa nisam još odlučio, a i zašto bih. Neka konkurencija misli što će kako i će. Po anketama smo ja i HGS na vrhu", euforičan je bio danas Kerum, koji i dalje čvrsto vlada situacijom i ne bi trebao imati nekih većih problema kod donošenja proračuna za 2013. godinu.

Keruma hvale upravo njegovi Splićani, i to kao najuspješnijeg gradonačelnika u neovisnoj Hrvatskoj. Pomeo je konkurenciju, osvojio gotovo pola glasova.

HDZ i HGS, dva oka u glavi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da većih problema ne bude na izborima koji nas očekuju za pet mjeseci trebao bi se pobrinuti Tomislav Karamarko. Dosta se šuška o susretu šefa HDZ-a sa šefom HGS-a. O tome danas Kerum ništa nije govorio, no sasvim je jasno želi li i HGS sačuvati vlast u gradu, a HDZ u županiji, koalicija je sama po sebi razumljiva. Malo je još nedoumica o kakvom bi se savezu trebalo raditi. Da li malo javnijem ili malo tajnijem. Sudeći po tome tko vodi HDZ, izglednija je ova druga varijanta.

Sva je, dakle, prilika da je cijeli ovaj cirkus s odbačenom zamjenicom Anđelkom Visković bio samo folklor za mase. Anđa je osvojila simpatije čelnika HDZ-a, kako Karamarka, tako i Milijana Brkića Vase, s kojim dijeli zavičajne hercegovačke korijene. Vaso i Karamarko spremni su Visković pretpostaviti svim članovima stranke i tako ponoviti sramotu Jadranke Kosor, kojoj je Željko Kerum bio najbolje plasirani splitski HDZ-ovac na izborima 2011. godine.

Još četiri godine čerupanja?

Dakle, ni to nije od prevelikog značaja, s obzirom da će HDZ i HGS u zajedničku podjelu plijena. Ne čudi stoga Kerumov optimizam. Unatoč svemu, polakomio se za još jednim mandatom. Još četiri godine čerupanja gradske blagajne za privatne potrebe. Uopće ne zvuči loše, kad uz tebe stoji još uvijek najveća politička stranka.

Nevjerojatno je ovakvo raspoloženje uz porazne rezultate Kerumovog mandata, no očito je da je čovjek shvatio da su izbori pred vratima i da je pravo vrijeme za početak kampanje. HGS, Željko Kerum, vrh vrhova, sponzorira HDZ. Raspao mu se biznis, dugovi ostali na sve strane, lova se sakrila kod drage, ali Splićani svog gradonačelnika drže debelo najuspješnijim ikad... Ako to ne vrijedi još četiri godine u Banovini... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara