Upozorenje Ministarstva financija: "Nadzor se nastavlja, obveznicima fiskalizacije više nema popuštanja!"

Upozorenje Ministarstva financija: "Nadzor se nastavlja, obveznicima fiskalizacije više nema popuštanja!"

Ilustracija: Arhiva

MINISTARSTVO financija i Porezna uprava nastavljaju s nadzorom primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Nakon 10.356 obavljenih nadzora, inspektori Porezne uprave zapečatili su 67 poslovnih prostora!

"Posebno želimo naglasiti da više nećemo imati razumijevanja za obveznike fiskalizacije koji se nisu prilagodili Zakonu ili ga ne poštuju. Prijava građana zbog neizdavanja računa ili ispisivanja lažnih računa sve je više, što nas dovodi do zaključka da postoji velik broj obveznika fiskalizacije koji Zakon nisu ozbiljno shvatili.

S obzirom na navedeno, ukoliko inspektori Porezne uprave kod obveznika tijekom nadzora ustanove nepravilnosti, odmah pečate poslovni prostor i određuju novčanu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od uvođenja fiskalizacije prošla su gotovo dva mjeseca, pa smatramo da je svaki obveznik od 1. siječnja (servis za zaprimanje podataka dostupan je za testiranje od 12.10. 2012.) imao dovoljno vremena za prilagodbu novom Zakonu.

Zbog toga popuštanja obveznicima fiskalizacije više nema!

Također želimo naglasiti da sav promet obveznika fiskalizacije bilježi server Porezne uprave. Nije potreban izlazak inspektora na teren da bi se ustanovile nepravilnosti u poslovanju. Server Porezne uprave prati dinamiku izdavanja računa, izdavanje lažnih računa te ukazuje na ostale nepravilnosti.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na suradnji, te ih pozivamo da Poreznoj upravi i dalje prijavljuju nepravilnosti, kako njihov pošteno zarađeni novac ne bi završio na tuđem računu, umjesto u državnom proračunu", priopćili su iz Ministarstva financija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara