Uskok odbio prijavu protiv HDZ-ovog Jelića, a on poručio: Pristojnost nalaže javnu ispriku

Uskok odbio prijavu protiv HDZ-ovog Jelića, a on poručio: Pristojnost nalaže javnu ispriku

Foto: FAH

USKOK je odbio kaznenu prijavu protiv karlovačkoga gradonačelnika Damira Jelića (HDZ) i suradnika zbog navodne koruptivne radnje na štetu grada u postupku prodaje gradskog zemljišta, izvijestio je u ponedjeljak Domagoj Švegar u ime Građanske inicijative "Stop korupciji", koja je 2011. pokrenula postupak, a gradonačelnik Jelić zatražio je javnu ispriku.

U priopćenju te inicijative navodi se da su "uklonjene njihove sumnje u kršenje zakona u sklopu procesa prodaje zemljišta u karlovačkome Grabriku" te da izražavaju žaljenje zbog neugodnosti koje su imale osobe obuhvaćene istragom, a to su, osim Jelića, Željko Pakšec, Hrvoje Medarić, Nataša Rahela-Borovček, Tatjana Gojak, Slađana Fumić i Vladimir Sever.

Gradonačelnik Jelić rekao je danas novinarima s tim u vezi da je sve u gradu učinjeno u sklopu zakona te da su, kad je riječ o financijskoj strani, bili apsolutno zaštićeni interesi grada Karlovca.

Jelić: Minimum pristojnosti nalaže javnu ispriku

"U ovom se projektu ja, Damir Jelić nisam okoristio ni na koji način, ni materijalno ni bilo kako. Prema tome, ne osjećam nikakvu odgovornost u vezi s tim pitanjem. Minimum pristojnosti sada zahtijeva javnu ispriku jer ovdje se ne radi samo o meni, nego i o službenicama grada, pravnicama, pa je svima nama i našim obiteljima učinjena velika nepravda", rekao je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švegar je u svibnju 2011. predao kaznenu prijavu s dokumentacijom karlovačkome ŽDO zbog prodaje gradskog zemljišta u gradskoj četvrti Grabriku Centar gradnji, tvrtki u vlasništvu Vladimira Severa. Sever je 2008. kupio zemljište za 8,8 milijuna kuna i vrlo brzo ga je prodao trgovačkom društvu F.K.T. iz Ivanić Grada za 16 milijuna kuna.

Uskok: Zemljište prodano po realnoj cijeni

Županijsko državno odvjetništvo 2013. godine odbilo je prijavu zbog sumnje na korupciju kao neosnovanu, ali se Građanskoa inicijativa "Stop korupciji" novom prijavom obratila Uskoku koji je najprije prihvatio osnovanost za pokretanje istrage, ali je sada i on odbio prijavu.

U današnjem priopćenju Švegar navodi kako je Uskok utvrdio da je zemljište prodano po realnoj cijeni i da grad nije oštećen tom kupoprodajom te da u njegov zaključak "nema razloga sumnjati pa neće iskoristiti pravo na podnošenje prigovora", čime će rješenje Uskoka ovih dana postati pravomoćnim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara