Usporen promet na autocestama i Jadranskoj magistrali: Kod Lučkog kolona 7 km, na Ipsilonu 5

Screenshot: hak.hr

ZBOG prometne nesreće na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom usporeno, javlja HAK.

Usporeno se vozi u kolonama na autocesti A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići u smjeru Splita, te od odmorišta Nadin do vijadukta Božići u smjeru Zagreba.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a osobito na:
- A1 Zagreb-Bosiljevo, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je 7 km,
- A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Maclja kolona je oko 5 km (povremeno se vozila zautavljaju pred čvorom Krapina),
- Istarskom ipsilonu kolona je oko 5 km prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija,
- tunel Sveti Ilija kolona je u oba smjera oko 1 km,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Krčkom mostu na izlasku kolona je oko 2 km,
- duž Jadranske magistrale (D8).

Treći vikend kolovoza znatno je povećao promet na Jadranskoj magistrali, na kojoj se vozi usporeno, u dugim kolonama.

Prometne gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a iz pravca Splita prema Makarskoj kolona vozila duga je oko 10 kilometara, dok je iz pravca Dubrovnika i u prolazu kroz grad kolona vozila duga oko 7 kilometara. Ujedno, na državnoj cesti 535 Baško Polje - tunel Sveti Ilija do autoceste promet je od jutros također znatno pojačan i u oba pravca vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prvoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, a nakon druge, više od tridesetak vozila ostalo je čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta. Čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol, a s Hvara prema kopnu na ukrcaj se čeka oko dva sata.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu sa zakašnjenjem dužim od pola sata, u dolasku i odlasku za sve pravce za danas su karte rasprodane, iako su za udaljenija odredišta uvedene dodatne linije.Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona do 14,00 sati, a bit će i u nedjelju (17. kolovoza) od 12,00 do 23,00 sata. Zabrana se ne odnosi na državnu cestu D1, kao niti na autoceste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara