Uz neviđeno osiguranje ponavljaju se izbori u Kosovskoj Mitrovici, sinoć zapaljeni automobili kod Zvečana

Uz neviđeno osiguranje ponavljaju se izbori u Kosovskoj Mitrovici, sinoć zapaljeni automobili kod Zvečana

Ilustracija: RTS

LOKALNI izbori na Kosovu ponavljaju se danas u tri izborna centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Za razliku od prvog kruga izbora koji su prekinuti 3. studenoga, jutros su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, javlja reporter RTS-a.

Ponovljeni izbori protječu uz neviđene mjere osiguranja. Pored pripadnika Kfora, kosovske policije i Eulexa, tu su i pripadnici Civilne zaštite. OEBS je stigao rano jutros s biračkim materijalom.

Član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo rekao je da nije bilo problema tijekom otvaranja biračkih mjesta i da su se pojavili svi članovi biračkih odbora.

Problemi s popisima biračaTekst se nastavlja ispod oglasa
Reporter RTS-a javlja da kandindat za gradonačelnika Krstimir Pantić iz Građanske inicijative "Srpska" nije mogao glasati u osnovnoj školi "Sveti Sava" jer nije bio na popisu, zatim je otišao u Tehničku školu, ali zato što ni tamo nije na popisu otišao je u Medicinsku školu.

Nositeljica liste "Srpska" Danijela Vujičić ukazala je na neispravnost biračkih popisa, istaknuvši da su predstavnici "Srpske" na to upozoravali i tijekom prvog kruga glasanja.

Podsjećamo, izbori se ponavljaju zbog incidenata 3. studenoga, kada je oko 17 sti glasanje prekinuto nakon što je grupa maskiranih ljudi upala na biračka mjesta i razbila glasačke kutije.

U tri biračka centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, gdje se izbori ponavljaju, ima ukupno 27 biračkih mesta na kojima pravo glasa ima oko 23.000 građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara