Uz prijetnju prebijanjem i ubojstvom od 44-godišnjaka iznudili desetke tisuća kuna

Ilustracija: Shutterstock

ZBOG osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo i iznudili od 44-godišnjega oštećenika više desetaka tisuća kuna, osječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, istražnom sucu osječkog Županijskog suda predložilo određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenih muškaraca starih 38, 36 i 48 godina, izvijestilo je Odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Utvrđena je osnovana sumnja da je treće osumnjičeni, od lipnja 2005. do lipnja 2010. godine, u Gorici Valpovačkoj, u nakani protupravnog stjecanja znatne imovinske koristi, s vidljivo istaknutim pištoljem i uz prijetnje prebijanjem i ubojstvom, prisilio 44-godišnjaka da potpiše izjave da mu je dužan 15 tisuća eura te da će mu plaćati mjesečne kamate u iznosu od deset posto. U strahu za svoj život i sigurnost oštećenik je pristao i isplatio mu nekoliko desetaka tisuća kuna.

Postoji osnovana sumnja da su prvo osumnjičeni i drugo osumnjičeni od lipnja 2010. do 4. lipnja ove godine, nakon što ih je treće osumnjičeni doveo u kuću oštećenika, predočili da su od treće osumnjičenoga preuzeli potraživanje prema njemu, iako su znali da ono stvarno ne postoji. Tereti ih se da su 44-godišnjega muškarca, uz prijetnju ubojstvom, prisilili na nastavak plaćanja mjesečnih kamata zbog čega im je on u strahu za svoj život i sigurnost isplatio više desetaka tisuća kuna.

Protiv trojice osumnjičenika predloženo je određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenoga postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara