Varga: Nema govora o političkim smjenama, nisam bio zadovoljan ljudima i morali su otići

Varga: Nema govora o političkim smjenama, nisam bio zadovoljan ljudima i morali su otići

Screenshot: HRT

VEČERAS u emisiji Otvoreno na HRT-u 1 gostovali su ministar zdravstva Siniša Varga, predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a dr. Ante Ćorušić i predsjednik HUBOL-a dr. Trpimir Goluža. Između ostalog, u emisiji se raspravljalo o razrješenju dosadašnjih sanacijskih upravitelja kliničkih bolničkih centara te imenovanju novih upravitelja.

Podsjetimo, Varga je danas nakon Vladine odluke o smjeni i imenovanju novih sanacijskih upravitelja u četiri klinička bolnička centra izjavio da su dosadašnji upravitelji odradili veliki dio posla u sanaciji ustanova, a njihovi nasljednici nastavit će reforme s novom energijom.

"Dosadašnji sanacijski upravitelji odradili su veliki posao, pomaci se vide, međutim sada dolazi nova ekipa koja će s velikim zamašnjakom do kraja sanacijskog programa napraviti velike reforme u tim zdravstvenim ustanovama", rekao je Varga nakon današnje sjednice.

Ćorušić: Novi sanacijski upravitelji bit će gori od starih

"Indikativno je da se ovaj put nije smijenio šef splitskog centrana intervenciju Baldasara. Tu je bilo i oštrih političkih prepirki, koliko čujem.

A pazite što vam kažem, novi ravnatelji će biti gori od ovih starih 100 posto, i to zato jer sam sustav ne valja. Nije problem u ljudima", kazao je predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a dr. Ante Ćorušić.

Varga: Najavit ću soluciju za KBC Split kad za to dođe vrijeme

Ministar Varga odgovorio je na pitanje o tome kako je splitski sanacijski upravitelj ostao na položaju zbog Baldasarove intervencije.

"Razgovarao sam ne samo s jednim, nego sa svim lokalnim poznanicima i ljudima, i to u svim gradovima u kojima je došlo do smjene. Obavio sam potrebne konzultacije. Situacija u Splitu će se isto riješiti do kraja. Najavit ću to medijima kad bude vrijeme za to.

Dolje nisam posegnuo za smjenom jer imamo projekt energetske obnove i renoviranja pedijatrije. Zasad sanacijski upravitelj u KBC-u Split ostaje ovaj koji jest", kazao je Varga.

"Nisam bio zadovoljan rezultatima starih upravitelja"

"Ne radi se o političkim smjenama. Čekao sam s tom odlukom, promatrao sam i gledao što upravitelji rade, promatrao sam što se postiže i nisam bio zadovoljan. Posegao sam za svojim ovlastima kako bih to riješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oformljen je novi tim, novi zamašnjak zadužen za poboljšanje. Dobro znaju okruženje, znaju gdje curi novac i gdje je neracionalno trošenje. Moramo orijentirati novac na korist pacijenata", dodao je.

Varga je zamjerio Ćorušiću i Goluži komentare o opravdanosti smjena sanacijskih upravitelja.

"Ako ne želite surađivati s novim upraviteljem, recite slobodno, pa odite i otvorite privatne prakse", rekao im je.

Goluža: Tu smo da bismo surađivali s upraviteljem

Goluža je rekao kako je HUBOL-u u interesu samo raditi na korist pacijenata.

"Molim Vas da nam omogućite da nam pomognemo da se neke stvari naprave u zagrebačkom KBC-u na korist pacijenata.

S novim upraviteljem očekujemo bolju suradnju, s prošlim smo imali problema koji su ulazili u domenu kućnog odgoja", komentirao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara