Varga: Nisam seksist, najsestra mi je kao prisna suradnica, a dobila je premalu kutu

Varga: Nisam seksist, najsestra mi je kao prisna suradnica, a dobila je premalu kutu

Screenshot: HRT

MINISTAR Varga u razgovoru za Novi list osvrnuo se na prošlotjedni gaf kada je kazao da "volimo vidjeti sestre u pripijenim kutama"... Tvrdi da nije seksist već da će napetu situaciju uvijek probati izvući šalom. Dodaje kako se upravo to dogodilo prigodom dodjele nagrade za najliječnicu i najsestru.

"Bilo je to u određenom kontekstu. Medicinsku sestru Štefaniju Bagarić znam više godina, s obzirom na to da sam bio više godina u Upravnom vijeću HZZO-a, mogu je smatrati prisnom suradnicom. Našao sam se u situaciji da je naočigled dobila premalu kutu, a dogovor je s njom bio kako bi se razbila njena trema, da ćemo to okrenuti na šalu", rekao je za Novi list.

Dodao je kako se ispričao već tada te ponavlja kako je to s njegove strane ispalo neumjesNo i da tako nešto ne bi sigurno ponovio kada bi u istoj situaciji pokušao okrenuti na šalu.

Isprika

Vargina isprika stigla je u petak navečer samo nekoliko sati nakon objave njegove izjave u hrvatskim medijima.

"Poštovane i poštovani, danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio. Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim.

Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera.

Za žensko-mušku ravnopravnost zalažem se u svakodnevnom radu, kao medicinar, kao i u privatnom životu. Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca.

S poštovanjem, Siniša Varga"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara