Već su sklopljene prve narudžbe: Dalmacijavino opet može izvoziti alkoholna pića

Već su sklopljene prve narudžbe: Dalmacijavino opet može izvoziti alkoholna pića

Screenshot: HRT

TVRTKA Dalmacijavino napokon je dobila trošarinski broj čime joj je nakon dugo godina ponovno omogućen izvoz alkoholnih pića.

"Zapravo nam je pojednostavljeno poslovanje jer smo kod nabavke sirovina u ovom periodu morali plaćati trošarinu odmah na ulazu, a od ovog trena možemo nabavljati sirovinu, slagati proizvode, a kada se upute na tržište, tog trenutka ćemo trošarinu obračunati prema državi i svoje obveze izvršiti. U prednosti smo po dvije okolnosti - nabavljamo sirovine bez plaćanja trošarine unaprijed i možemo slobodno izvoziti naše proizvode", rekla nam je direktorica proizvodnje u Dalmacijavinu Lada Terzić.

Već su sklopljene prve narudžbe koje će biti otpremljene krajem mjeseca. Riječ je o tvrtkama za distribuciju pića u Bosni i Hercegovini, te u Sloveniji. Za njih će se izvoziti asortiman koji se, od ponovnog pokretanja proizvodnje u stečaju, proizvodio samo za naše tržište, a to su između ostalog votka, pelinkovac, amaretto, amaro i gin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak proizvodnje podigao je i cijenu Dalmacijavina.

"To je podiglo cijenu cijele tvrtke. Kada imate tvrtku koja na tržištu ima proizvod, to naravno nije isto kao i kupiti samo prazan pogon koji se tek treba staviti u funkciju", kaže Terzić.

Samo brendovi Dalmacijavina sada vrijede 37 milijuna kuna. Kad se tome pridodaju nekretnine i osnovna sredstva, tvrtka vrijedi 210 milijuna kuna. Upravo će se za taj iznos prodavati imovina tvrtke, kao jedna cjelina, na prodajnom ročištu koje će se u ožujku održati na Trgovačkom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara