Veleposlanstvo Makedonije u RH uputilo apel Hrvatima da pomognu pogođenima poplavama

Veleposlanstvo Makedonije u RH uputilo apel Hrvatima da pomognu pogođenima poplavama

Screenshot: YouTube

USLIJED velikih poplava koje su pogodile Makedoniju, Veleposlanstvo Republike Makedonije u RH objavilo je javni apel kojim se poziva na pomaganje onih koji su pogođeni poplavama. Podsjetimo, u Makedoniji su poplave pogodile područje Struge, Bitole, Prilepa, Velesa, Negotina, Strumice, Radovišća, općine Novo Selo, općine Karbinci, općine Štip, općine Češinovo-Obleševo te općine Kumanovo i Gevgelija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni poziv Veleposlanstva prenosimo u cijelosti.

"Republika Makedonija već se nekoliko dana bori s poplavama. Centar za upravljanje krizama je obavijestio da se nivo rijeke povlači, vojska je na terenu, a Crveni križ Makedonije zbrinjava stradale u poplavama.

R. Makedonija već prikuplja pomoć za stradale putem raznih akcija. Skupljaju se potrebna sredstva za dezinfekciju, odjeća, hrana i pitka voda. No, ono što je pogođenima poplavama sada najpotrebnije je financijska pomoć za obnovu njihovih domova.

Veleposlanstvo Republike Makedonije u RH ima čast informirati Vas kako zbog poplava u R. Makedoniji, koje su pogodile područje Struge, Bitole, Prilepa, Velesa, Negotina, Strumice, Radovišća, općinu Novo Selo, općinu Karbinci, općinu Štip, općinu Češinovo-Obleševo, općinu Kumanovo i Gevgelija, prikuplja financijsku pomoć za stradale u poplavama za obnovu njihovih domova.

Pozivaju se svi zainteresirani građani RH da pomognu i uplate pomoć na broj računa HR2323600001501442004 u Zagrebačkoj banci", stoji u priopćenju koje potpisuje veleposlanica Makedonije u RH, Daniela Karagjozoska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara