Velika akcija protiv pedofilije u Velikoj Britaniji, uhićeno 660 osoba

Velika akcija protiv pedofilije u Velikoj Britaniji, uhićeno 660 osoba

Ilustracija: Arhiva

POLICIJA je u srijedu diljem Velike Britanije uhitila 660 osoba koje se sumnjiče za pedofiliju, u sklopu šestomjesečne tajne operacije čiji je cilj bio pronaći osobe koje raspolažu fotografijama djece online, izvijestila je u srijedu Britanska nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA).

Među privedenima su liječnici, prosvjetni radnici, voditelji izviđača, socijalni radnici i bivši policajci. U akciji je sudjelovalo 45 policijskih timova iz svih dijelova Velike Brtanije. U priopćenju NCA stoji da je zahvaljujući operaciji spašeno više do 400 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da je Velika Britanija uspjela koordinirati ciljanu operaciju ovakvog tipa", rekao je zamjenik direktora NCA Phil Gormley.

"Neki ljudi najprije gledaju fotografije djece na internetu, a potom krenu korak dalje, u izravno zlostavljanje djece. Ova je operacija iznimno važna jer je uspjela spriječiti potencijalne prijestupnike prije nego što su počinili zlodjelo", stoji u priopćenju NCA.

Od 660 uhićenih 39 ih je policija ranije registrirala kao seksualne prijestupnike, što znači da su već osuđivani zbog seksualnog prijestupa. Većina ih dosad nije bila poznata vlastima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara