Velika oluja praćena ledenom kišom i snijegom zahvatila SAD: Poginulo najmanje 13 osoba

Screenshot: YouTube

VELIKA zimska oluja praćena ledenom kišom i snijegom, koja je zahvatila jugozapad SAD, odnijela je najmanje 13 ljudskih života u pet saveznih država, javlja NBC. Oluja se u nedjelju počela kretati prema sjeveroistoku zemlje, što bi moglo izazvati ozbiljne probleme za milijune Amerikanaca koji će krenuti u posjet svojim obiteljima u povodu Dana zahvalnosti, koji se u SAD-u obilježava u četvrtak, 28. studenog.

NBC navodi da su četiri osobe poginule u odvojenim prometnim nesrećama u Oklahomi, još četiri u dvije nesreće u Texasu, a četverogodišnje dijete poginulo je prilikom prevrtanja automobila u New Mexicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Californiji, koju je oluja prvu zahvatila tijekom proteklog tjedna, jedna osoba je poginula prilikom pucanja strujnih kablova, druga zbog pada drveta na automobil, a treća u prometnoj nesreći.

U Arizoni je poginula jedna osoba poginula, kada ju je odnijela nabujala voda rijeke Santa Cruz.

Meteorološke službe predviđaju obilne snježne padavine na planinama Appalachian i u Novoj Engleskoj na sjeveroistoku SAD. Američki auto-savez predviđa da će tijekom predstojećeg vikenda na cestama diljem SAD-a biti više od 43 milijuna ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara