Venezuela izbacila troje diplomata SAD-a, predsjednik Maduro im poručio: Yankees go home

Foto: Guliver Image / Getty Images

PREDSJEDNIK Venezuele Nicolas Maduro naredio je diplomatima SAD-a da napuste zemlju u roku od 48 sati. Maduro je optužio troje diplomata da su spremili urotu s desničarima kako bi sabotirali električni sustav zemlje.

"Otkrili smo grupu američkih dužnosnika veleposlanstva koji su bili spremni naći se s desničarima kako bi ih financirali i poticali na sabotažu električnog sustava i gospodarstva Venezuele", kazao je predsjednik Maduro u televizijskom obraćanju naciji te na engleskom jeziku uzviknuo: Yankees go home"

"Bježite odavde, nije me briga koje će akcije poduzeti Barack Obama", dodao je Maduro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maduro je izbacio diplomatkinju Kelly Keiderling, savjetnika ureda Davida Mooa i djelatnicu političkog odjela Elizabeth Hoffman. Američka ambasada odbacila je navode o zavjeri te tvrde da je sastanak koji se dogodio na sjeveroistoku zemlje bio "normalni diplomatski angažman". Protjerani Amerikanci sastali su se s čelnicima oporbe i vođama radnika. 

"U potpunosti odbacujemo navode venezuelanske vlade da je vlada SAD-a bila uključena u bilo koji tip zavjere kojom bi se destabilizirala vlada Venezuele", stoji u priopćenju, prenosi RT.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara