Vinka Cetinski: Sramotno je i nedopustivo da za optužnicu doznajem iz medija

Foto: Index

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana, među kojima su supružnici Vinka i Mirko Cetinski, njihov sin Matteo, Željan i Romina Hrvatin, Boris i Marin Sorgo, Gordan Dobrović i Željko Bilić i to zbog navodnog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenih djela pranja novca počinjenih na štetu tvrtke u vlasništvu Danka Končara, kojim su ga navodno oštetili za više od 50 milijuna kuna.

Oglasila se Vinka Cetinski koja kaže da je sramotno i nedopustivo da i za ovu optužnicu opet saznaje putem medija. "Zahvaljujući revnosti dušebrižnika nacije i države ili možda jeftinih plaćenika ponovno se zabavljamo uz bombastične naslove jer je Županijsko državno odvjetništvo temeljito u tri godine rada sve utvrdilo i sada kreće u obračun, Hvala Bogu da kreće u obračun, samo da još shvate na raskrižju ovih farsi, gdje treba krenuti i kako usmjeriti svoj udar. Naivni smo svi koji mislimo da su shvatili", poručila je Cetinski.

"Što se tiče same optužnice, moram reći da sam jako iznenađena, ja sam prije tri dana dobila prvu optužnicu da bi danas doznala iz medija da je podignuta druga optužnica", izjavila je Cetinski.

Podsjetimo, prva optužnica koja je podignuta početkom veljače supružnike Cetinski tereti zajedno s poduzetnikom Dragom Radolovićem te dvije tvrtke za zlouporabe u kupoprodaji nekretnina. U tom su slučaju navodno oštetili Končareve tvrtke za više od 90 milijuna kuna, na što su branitelji okrivljenih uložili prigovore.

Marija Budimir, odvjetnica optužene Romine Hrvatin, smatra da bi trebalo prestati sa praksom objavljivanja optužnica koje Državno odvjetništvo podiže na svojim službenim stranicama prije nego li je optužica uopće uručena okrivljenicima.

Budimir tvrdi da je Danko Končar kao direktor Kermas ulaganja, za koje se tvrdi da je u ovom predmetu oštećenik, osobno potpisao ugovor o prijenosu poslovnih udjela u društvu Bleci d.o.o. kojim je poslovne udjele kao kupac stekao društvo Kermas ulaganja i platio dva i pol puta više od poslovnih udjela Haciende Baldaši koja se spominje u optužnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara