Vlada Republike Srpske podnijela ostavku!

Vlada Republike Srpske podnijela ostavku!

Foto: AFP

Vlada Republike Srpske podnijela je danas kolektivnu ostavku, potvrdio je odlazeći premijer Aleksandar Džombić.

"Ne ulazeći u obrazloženje zahtjeva za ostavku koje nije bilo sadržajno osim navođenja da vladi nedostaje impuls za bolji rad želim ukazati da sam sve ovo vrijeme, odnosno dvije godine otkako sam preuzeo mandat premijera, usprkos teškoj ekonomskoj krizi svoj posao obavljao savjesno", kazao je Džombić, a prenosi Agencija Anadolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s Ustavom RS, Džombić je o kolektivnoj ostavci vlade obavijestio Narodnu skupštinu Republike Srpske koja će danas održati zasjedanje na kojem će premijer obrazložiti razloge svoje ostavke, a potom će biti otvorena i rasprava. Očekuje se da predsjednik RS Milorad Dodik, do kraja dana imenuje novog mandatara za sastav vlade, a u subotu će uputiti zahtjev za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine, na kojoj bi vlada trebala biti izabrana.

"Dugujemo zahvalnost svim ministrima koji će otići jer su bili dio ekipe koja je doprinijela da Republika Srpska danas sasvim drugačije izgleda. Želimo novi impuls vladi, da neke ljude koji su se malo zamorili zamijenimo novima, da dođu važni ljudi SNSD-a", istaknuo je Dodik.
 
"Ovi koji će otići bili su korektni, ali smatramo da u prosvjeti, zdravstvu i policiji treba doći do nekih novih impulsa", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara