Vlada će dionice Končara iskoristiti kao jamstvo za kredit Borovu

Vlada će dionice Končara iskoristiti kao jamstvo za kredit Borovu

Foto: koncar.hr

VLADA je u četvrtak na sjednici donijela odluku o izuzimanju od prodaje dodatnih 8.350 dionica Končar Elektroindustrije d.d., koje će se iskoristiti kao jamstvo za dodjelu kredita vukovarskom Borovu za restrukturiranje i okončanje predstečajne nagodbe.

Vlada je već ranije, na sjednici 26. veljače, od prodaje izuzela 51.650 dionica Končara, a današnjom odlukom izuzeto je još dodatnih 8.350 dionica te kompanije. Ukupno se tako od prodaje izuzima 60.000 dionica Končara ukupne nominalne vrijednosti 28,2 milijuna kuna, što čini 2,33 posto temeljnog kapitala tog društva.

Kako je istaknuto u odluci, dionice Končara izuzete su od prodaje u svrhu restrukturiranja i okončanja predstečajne nagodbe društva Borovo d.d. proizvodnja i promet obuće, gumarskih i ostalih proizvoda i služe kao oblik jamstva u postupku dodijele kredita Borovu, koji će plasirati Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će ova odluka i cijeli postupak restrukturiranja Borova dovesti do spašavanja stotina radnih mjesta te konačno dići na noge i zadržati zaposlenost i industriju u vrlo osjetljivom području Hrvatske", rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

"Konkretno, radimo sve što možemo za Borovo. Neće biti lako, ali ovo je ono što Vlada može", dodao je premijer Zoran Milanović.

Vlada je u četvrtak odobrila i državno jamstvo brodogradilištu "3. maj" za izgradnju tri plovila za švedskog naručitelja u ukupnom iznosu od 9,9 milijuna američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara