Vlada ponovno pokušava prodati Croatia Airlines

Vlada ponovno pokušava prodati Croatia Airlines

Foto: Index

VLADA drugi put pokušava prodati nacionalnu zrakoplovnu kompaniju Croatia Airlines, javlja HRT. Traži se strateški partner koji bi uložio novac potreban za nabavu novih zrakoplova i pozicioniranje na sve konkurentnijem tržištu zračnog prijevoza.

Vladin as u rukavu je angažman fonda Svjetske banke kao vanjskog suradnika.

"CERP je preuzeo obvezu plaćanja u ime države izabranog savjetnika koji će pomoći državi, ministarstvu, tvrtki u pronalaženju strateškog partnera", rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
CERP na raspolaganju ima maksimalno dva milijuna kuna, a zarada fonda ovisi o uspješnosti pronalaska strateškog partnera.

"Croatia Airlines već drugu godinu zaredom posluje profitabilno. Prvi put u povijesti imat će dobit od 8 milijuna kuna", rekao je Kreširmir Kučko, predsjednik Uprave.

Veliko ograničenje je to što se kompaniji koja ne dolazi iz Europske unije ne može prodati više od 49 posto dionica. Ipak, idealan je scenarij, prema mišljenju ministra Hajdaša Dončića, dalekoistočni partner.

Analitičari smatraju da uvjeti natječaja ne smiju biti ograničavajući. Detaljnije uvjete i cijenu još ćemo pričekati. Slijedi dubinsko snimanje i natječaj. Ono što svi žele u Croatia Airlinesu je svježi kapital.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara