Vlada protiv ocjene ustavnosti odredbi o uskrati materijalnih prava javnim službama

Foto: Hina

NA ZATVORENOM dijelu današnje sjednice Vlada je, među ostalim, predložila Ustavnom sudu da ne prihvati prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Uredbe o izmjenama i dopuni Zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama.

U službenom priopćenju navodi se da se Vlada očitovala o prijedlogu i Ustavnom sudu predložila da ga ne prihvati, no cijelo će Vladino očitovanje biti objavljeno uz odluku Ustavnog suda. Što se tiče kadrovskih pitanja, nova pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, zadužena za ekonomske poslove, je Ružica Mataić-Prša. Kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ivan Pejić imenovan je zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Radi isteka mandata, razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivana Puljiz, kao i članovi Branimir Mihalinec, Jasminka Martinović, Vladimir Soldo, Marko Ćosić i Mile Dželalija. Nova predsjednica je Monika Vričko, a članovima su imenovani Višnja Francetić, Katarina Grgec, Zlatko Stić, Branimir Mihalinec i Jasminka Martinović.

Novoimenovane članice Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o održivoj uporabi pesticida su Lada Bićak, Ljiljana Žabica i Zdravka Miletić, kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede. Također kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede, Lada Bićak, Ljiljana Žabica i Zdravka Miletić imenovane su i članicama Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja. Do povratka privremeno odsutnog potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, Branko Grčić imenovan je privremenim članom Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Dosadašnje članice Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Tatijana Vučetić, Katrin Gluić, Iva Prpić i Marinka Orlić razriješene su, a novim su članovima imenovani, kao predstavnici ministarstava i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Nikica Hamer Vidmar, Dean Savić, Hrvoje Sadarić i Diana Kovačević Remenarić. Izvan snage stavljen je Zaključak Vlade od 3. srpnja ove godine, kojim je Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. predloženo imenovanje Anđelka Topolovca predsjednikom Uprave Društva te se Nadzornom odboru predlaže imenovanje Davora Čovića predsjednikom Uprave.

Glavnoj skupštini Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. predlaže se izbor Tanjice Liktar, Saše Drezgića i Anđelke Buneta za članove Nadzornog odbora i u novom mandatnom razdoblju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara