Vladin Facebook prepun nezadovoljnih komentara: Djeco, kako ste upali na tako težak posao!?

Vladin Facebook prepun nezadovoljnih komentara: Djeco, kako ste upali na tako težak posao!?

Screenshot: Facebook

NAKON što je Index objavio kako "Vladini volonteri" na društvenim mrežama i nisu volonteri već je riječ o studentima i maturantima koji primaju od 3.500 do 6000 kuna, salva kritika sručila se na službeni Facebook Vlade Zorana Milanovića.

"Nekako sam sumnjala da tu rade volonteri i daju odgovore koji su vrlo općeniti, samo ne stručni... i tako stranice Vlade više nemaju svoju funkciju, barem ne za mene....", jedan od komentara dok se u drugom zaključuje kako "cijelo vrijeme se dopisujem s klincima koja rade za Vladu pa da se lupim po glavi ako niste imali koga pametnijeg da stavite.  Bolje zatvorite stranicu".

Kakve to ima veze s ministrom Mrsićem i 1600 kuna

Mnogi u komentarima na Facebook stranici Vlade traže i pitanje kakve veze ima rad na društvenim mrežama Vlade s volonterizmom ministra Miranda Mrsića prema kojem bi se skupljalo radno iskustvo za 1600 kuna mjesečno. Isto tako, mnogi se raspituju kako doći do jednog takvog mjesta u Vladi s obzirom da nije bio raspisan natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Drago društvo, plaćeni ste novcem poreznih obveznika što u principu znači da im služite. Tek toliko da si drugi put porazmislite kojim se tonom razgovarate sa ljudima koji su sve češće zgroženi divljaštvom koje vlada Hrvatskom", stoji u jednom od komentara.

Općeniti je zaključak "svi ste vi isti", kada je riječ o tome da se do posla dolazi preko veze i bez natječaja u kojem se SDP sve više uspoređuje s HDZ-om. Isto tako mnogi bi željeli tako volontirati za toliko velike iznose novca. U jednom komentaru postavlja se pitanje: Djeco, kako ste uspjeli dobiti tako težak posao!?

Domaći volonteri

"Toliko o volontiranju! Vi glupi Hrvati volontirajte kako bi skupili dragocjeno iskustvo, pa onda budite nezaposleni sa iskustvom, bolje i to nego nezaposlen bez iskustva, a za to vrijeme ćemo mi zapošljavati naše domaće volontere čiji ćemo trud nagraditi lovom. FUJ! Gadi mi se država, Vlada, i na kraju ja sama sebi što nisam završila kozmetičarsku, sada bi masirala po kućama i imala svoju lovu", jedan je od komentara na Facebook stranici.

Vlada na Facebook mreži ne trudi se odgovoriti na sve komentare, a u prvih par komentara kopirani su odgovori Indexu u kojem stoji tko sve radi na društvenim mrežama i po kojem ugovoru. Naglašava se da su od početka najavljivali kako neće raditi volonteri na vladinom Facebooku i Twitteru.

Više imaju nego radnici na brodogradilištu

"Nije ni čudno onda svo to bezumlje i bezdušnost njihovih reakcija na naše upite i komentare. Zarađuju više no radnici u brodogradilištu, a tamo ljudi krvavo zarađuju svoj kruh! Ja kao porezni obveznik RH ne cijenim njihov rad toliko, i ne dozvoljavam da se to volonterstvo plaća više od 1600 HRK od mojeg novca! Narod je poslodavac, i Vladi RH, i ovim jugend volonterima!", komentirao je jedan nezadovoljnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara