Vlak s gorivom iskliznuo iz tračnica u Kanadi: U eksplozijama i požaru poginula najmanje jedna osoba, 60 nestalih

Ilustracija i video: Youtube (RT)

VLAK koji je prevozio gorivo iskočio je iz tračnica u malenome mjestu u kanadskoj frankofonoj pokrajini Quebec. Uslijedile su brojne eksplozije, požar i dim koji se diže stotine metara uvis. Vatra gori već 24 sata.

Eksplozija se dogodila u noći s petka na subot oko jedan sat ujutro po lokalnom vremenu, oko 250 kilometara istočno od Montreala.

Nakon što gotovo cijeli dan nije bilo informacija o eventualnim žrtvama, objavljeno je da je jedna osoba poginula te da se za čak 60-ak traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RT izvještava da je iz gradića Lac-Megantic, u blizini američke granice i savezne države Maine, evakuirano oko 2 000 ljudi. Snimke prikazuju golemi plamen i gusti crni dim. Uništeni su deseci zgrada i domova.

Svjedoci su Reutersu ispričali da su čuli najmanje pet eksplozija te dodali da su zvučale "kao atomske bombe". Radio Canada je objavio da nedostaje više desetaka ljudi, ali glasnogovornik policije Michel Brunet nije znao reći točan broj.

"Veći broj mrtvih i ozlijeđenih"

Istovremeno je ministar industrije Christian Paradis rekao da će broj mrtvih vjerojatno rasti. "Nadam se da neće biti previše mrtvih. Ovo je zaista strašno. Mislim da najgore tek dolazi", rekao je.

Željeznička kompanija Montreal, Maine & Atlantic je u priopćenju objavila da ima informacije o "većem broju mrtvih i ozlijeđenih".

Požar se proširio na okolne kuće i naređena je evakuacija brojnih domova, kao i staračkog doma u tom mjestu od šest tisuća stanovnika. Gorivo iz cisterni izlilo se u rijeku Chaudiere, javlja Reuters.

CBS prenosi izjavu Ministra okoliša iz Ontarija koji je rekao da su iz tračnica iskočila čak 73 teretna vagona puna goriva. Četiri ih se zapalilo. U pomoć su došli i vatrogasci i SAD-a. Još nije utvrđeno što je uzrokovalo nesreću i eksploziju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara