Vlasnicima POS-ovih stanova u Funtani uručeni ključevi

Foto: Hina

MINISTRICA graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš danas je u Funtani na Poreštini uručila ključeve stanova izgrađenih u okviru programa poticane stanogradnje (POS) njihovim vlasnicima.

U tri zgrade u Funtani izgrađeno je 14 stanova, neto korisne površine 717,92 četvornih metara. Ugovorna cijena stana iznosi 983,28 eura po četvornom metru, dok investicijska vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 5,3 milijuna kuna, od čega je 920 tisuća kuna državnih poticajnih sredstava.

Ministrica Mrak Taritaš kazala je kako je od početka provedbe POS-a u Istarskoj županiji izgrađen 331 stan, a program se provodio u općinama Bale i Funtana te gradovima Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pula, Rovinj i Umag.

Poticajna sredstva RH iznosila oko 600 milijuna kuna

Istaknula je kako je dosad ukupno u Hrvatskoj izgrađeno 5.457 POS-ovih stanova u 185 zgrada, u 76 gradova i općina, ukupne investicijske vrijednosti oko 2,6 milijarde kuna, od čega su poticajna sredstva RH iznosila oko 600 milijuna kuna.

Dodala je kako se trenutno gradi još 1.314 stanova, i to u Lovranu 16, Osijeku 38, Zagrebu-Klara 332, Zagrebu-Zapruđe 519, Splitu-Kila3 206 stanova te u Splitu-Kila4 203 stana. Ukupna investicijska vrijednost iznosi oko 800 milijuna kuna, od čega država sudjeluje s poticajnih 260 milijuna kuna.

Ministrica je rekla kako i dalje postoji interes za daljnju provedbu programa, a u tijeku su pripremne aktivnosti za gradnju stanova u Splitu na lokaciji Kila1, Malom Lošinju, Umagu, Visu, Vrsaru, Šibeniku, Gospiću, Zadru, Fažani, Puli, Opatiji, Bolu i Punti.

Načelnik općine Funtana Mladen Grgeta izrazio je zadovoljstvo dodjelom ključeva POS-ovih stanova, istaknuvši kako su time zasad zadovoljene potrebe za stanovima u ovoj općini.

Zgrade je projektirala zadarska tvrtka "Gin Company d.o.o.", nadzor je obavila tvrtka "Jurcon projekt" iz Zagreba, dok je radove izvodio "ROG" iz Darde.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara