Vojni helikopteri prevezli četiri pacijenta: Urugvajac sa Hvara prebačen u zagrebačku bolnicu

Ilustracija: MORH

DRŽAVNA uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je da su vojni helikopteri jučer i danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji u bolnice prevezli četvero pacijenata.

Jučer oko 12:54 sata županijski centar 112 Split je dobio zahtjev za hitnim medicinskim prijevozom pacijenta sa Visa u KBC Split. Vojni helikopter je pacijenta prevezao u vremenu od 13:10 do 13:57 sati.

Iz Hitne medicinske pomoći Jelsa u 18:51 sati je stigao zahtjev za prijevozom pacijenta s otoka Hvara u KBC Split. Prijevoz je realiziran od 19:10 do 19:42 sata.

Potom je u 21:28 stigao zahtjev za prijevoz dvoje pacijenata s Hvara u split, što je obavljeno helikopterom od 21:45 do 22:29 sati. Nakon ponoći, u 1:02 sata splitski liječnici su zatražili da se državljanina Urugvaja hitno prebaci u Kliniku za traumatologiju u Zagreb.

"Radilo se o pacijentu koji je tijekom te noći helikopterom s Hvara prevezen u Split. Prijevoz do Zračne luke Zagreb je realiziran helikopterom HRZ-a u vremenu od 01:57 do 03:23 sati, a nakon toga je pacijent do Klinike za traumatologiju prevezen vozilom HMP", zaključuju iz DUZS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara