Vozač autobusa koji se prevrnuo kraj Bologne u bolnici zbog teškog psihičkog stanja

Vozač autobusa koji se prevrnuo kraj Bologne u bolnici zbog teškog psihičkog stanja

Foto: Polizia Stradale

VOZAČ hrvatskog autobusa koji je sletio s ceste i prevrnuo se prošli tjedan pokraj Bologne, u Italiji je ispitan i pušten, te se u međuvremenu vratio u Hrvatsku gdje je smješten u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja, doznaje Hina u ponedjeljak.

"Vozač je ispitan i pušten, a u tijeku je istraga koja će utvrditi sve okolnosti nesreće", potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Poginuo 27-godišnjak

Autobus koji je unajmila putnička agencija Alga Travela iz Zagreba, u kojemu je bilo 76 osoba, bio je u četvrtak na putu iz Zagreba prema Rimu kada je sletio s ceste i prevrnuo se na 30 kilometara od Bologne. Pritom je smrtno stradao 27-godišnji hrvatski državljanin Matijas Grbavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnik prijevozničke tvrtka Darko Tours, Darko Štih, u čijem je vlasništvu autobus koji je imao nesreću, zbog istrage nije želio davati informacije o svom vozaču već je uputio na odvjetnika Krešimira Krsnika.

Krsnik je potvrdio za Hinu da se vozač vratio u Hrvatsku te da je zaprimljen u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja kao posljedice nesreće. Dodao je da Darko Tours trenutačno čini sve kako bi pomogao putnicima koji su bili u autobusu kao i obitelji preminulog mladića.

Vozio "na crno"

MORH je u nedjelju objavio da je taj vozač djelatna vojna osoba i da se nalazi pod istragom vojne policije jer je "na crno" vozio autobus zagrebačke putničke agencije kojim je sletio s ceste u Italiji, pri čemu je poginuo mladić, a više od 70 putnika je ozlijeđeno.

U MORH-u su napomenuli kako djelatnim vojnim osobama, prema Zakonu o službi u Oružanim snagama, nije dopušteno obavljanje poslova i pružanje usluga drugim pravnim osobama. Iznimno je to moguće uz dopuštenje ministra obrane, u slučajevima kada to nije u suprotnosti s interesima službe. "U ovom slučaju, navedeni vozač nije imao odobrenje ministra, niti je o svom poslu izvan službe u Oružanim snagama upoznao svoje nadređene", priopćilo je ministarstvo obrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara