Vozite polako po skliskim kolnicima, a Ličani nikuda bez zimske opreme

Vozite polako po skliskim kolnicima, a Ličani nikuda bez zimske opreme

Foto: Shutterstock

ZIMSKI su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, uključujući i dionicu državne ceste DC1 između Vaganca i Gračaca, a slab snijeg mjestimice pada i u dalmatinskom zaleđu. U priobalju puše olujna, na udare i orkanska bura. U većem dijelu ostatka unutrašnjosti kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) i upozorio vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, za sav promet zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Bruvno (vijavica) te Paški most.

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na cestama u Lici obavezna zimska oprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektna linija Stinica-Mišnjak i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara