Vrdoljak: Inin partner je MOL, a ne mađarska vlada; Prgomet: Država treba naći način za otkup Ininih dionica

Foto: mingo.hr

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak i HDZ-ov zastupnik Drago Prgomet osvrnuli su se na ponudu Mađarske da MOL proda dionice Ine natrag Hrvatskoj.

"Naš partner u Ini je MOL, a ne mađarska Vlada. Ja nisam dobio nikakvu informaciju, ni kontakt nisam dobio od MOL-a i vrlo vjerojatno, ako ne budem dobio, pitat ću ih za nekoliko dana što su njihovi daljnji stavovi. Možda se oni očituju u sljedećih nekoliko dana", rekao je Vrdoljak.

U sljedećih mjesec dana bi natječajem trebali biti izabrani konzultanti koji će pomoći Vladi u pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatska ima snage ispuniti strateške ciljeve koji su stavljeni pred Inu. Znači da Ina bude regionalno samostalna kompanija, sa svojim čvrstim i jakim rafinerijskim sustavom, sa svojim sudjelovanjem u eksploatacijama i istraživanjima, da bude naftni lider u regiji i to ćemo napraviti. Hoćemo li napraviti kao Vlada Republike Hrvatske sami, s postojećim partnerima ili s novim, vrijeme će pokazati", poručio je Vrdoljak. Jedna od točaka u pregovorima je i moguće zatvaranje rafinerije Sisak.

"Hrvatska s Inom može dugoročno smanjiti energetsku neovisnost"O Ini se oglasio i HDZ-ov zastupnik Drago Prgomet na svom Facebook profilu:

"Država treba pronaći način za otkup dionica Ine. S druge strane Državno odvjetništvo mora nastupati neovisno i uporno, braneći nacionalne interese Republike Hrvatske, što je od presudne važnosti u ostvarivanju prava na prvokup dionica. Hrvatska s Inom može dugoročno smanjiti energetsku ovisnost što je jedan od važnih segmenata upravljanja državom", istaknuo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara