Vrdoljak se sastao s direktorom agencije za nabavu NATO-a

Foto: Mingo.hr

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak i glavni direktor NATO Support Agency Michel J. Lyden održali su sastanak u Ministarstvu gospodarstva na kojem su razgovarali o mogućnostima jače buduće suradnje Hrvatske i NSPA-a kroz sudjelovanje hrvatskih tvrtki na NSPA natječajima, priopćeno je iz Ministarstva.

"NATO preko NSPA agencije, za nabavu godišnje potroši oko 2,2 milijarde eura. Nabavni projekti NSPA-a nisu samo vojnog i obrambenog karaktera nego obuhvaćaju puno širi spektar potreba, kao što su prehrambena, kemijska, IT industrija te mnoge druge. Hrvatske tvrtke koje žele raditi za NATO moraju se registrirati kod NSPA agencije. Važno je biti u registru NSPA-a s ponudom kvalitetnih i konkurentnih proizvoda i usluga jer time tvrtke dobivaju  šansu da budu pozvane na suradnju",  rekao je ministar Vrdoljak.
 
"Uloga Ministarstva gospodarstva i Vlade je da informira i educira  hrvatske tvrtke  kako da se što prije registriraju i uđu u partnerstva s ostalim tvrtkama Europe i članica NATO-a,  kako bi osigurale veliki potencijal koji postoji u suradnji s NATO-om", naglasio je ministar Vrdoljak.
 
"Ovdje smo kao bismo informirali hrvatske tvrtke o proizvodima i uslugama koje kupujemo, kako bismo im  pokazali prilike koje za njih postoje te posebno da ih informiramo o natječajima i postupcima u procesima javne nabave", rekao je direktor NSPA-a  Michel J. Lyden.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Obzirom da je suradnja NSPA-a i hrvatske industrije mala, jedan od ciljeva današnjeg sastanka i seminara je da se poveća popis tvrtki s kojima NSPA surađuje kao i da se omogući suradnja sa tvrtkama iz različitih sektora industrije", dodao je Michel J. Lyden.
 
Nakon sastanka održan je seminar "Doing Business with NSPA"  u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore s ciljem da se potaknu  hrvatski gospodarski subjekti na jačanje poslovne suradnje sa NSPA agencijom.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara