Vukovarska udruga Grad umjetnika kazneno prijavila Željka Sabu: "Nanio nam je štetu između 300 i 500 tisuća kuna"

Vukovarska udruga Grad umjetnika kazneno prijavila Željka Sabu: "Nanio nam je štetu između 300 i 500 tisuća kuna"

Foto: Hina

UDRUGA Grad umjetnika-Zajednica stvaratelja za razvoj identiteta Grada Vukovara podnijela je kaznenu prijavu protiv donedavnog vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, optužujući ga da je bojkotom njezina projekta izgradnje 170 metara visokog poslovnog-turističkog tornja "Cvijet mira" toj udruzi nanio štetu između 300.000 i 500.000 kuna.

Kaznenu prijavu udruga je podnijela 17. travnja vukovarskom Općinskom državnom odvjetništvu, koje ju je šest dana poslije dostavilo Županijskom državnom odvjetništvu.

U prijavi, kojom ga se tereti za zlouporabu ovlasti gradonačelnika, stoji da je Sabo sredinom ožujka uputio dopis lokalnim jedinicama te državnim i javnim ustanovama da Grad Vukovar nije pokretač niti podupire projekt "Cvijet mira" te da se ime grada koristi bez odobrenja. Sabo je na taj način, smatraju u udruzi, sve kojima je uputio dopis doveo u zabludu da je projekt nelegalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toranj bi po projektu trebao imati dva kata, od kojih bi prvi bio korišten kao poslovni prostor i restoran, a drugi bi bio vidikovac. Osim poslovne i turističke svrhe, toranj bi predstavljao i antiratno obilježje.

Izgradnja tornja koštala bi oko 140 milijuna kuna, a sredstva bi se osigurala iz međunarodnih izvora i fondova EU.

Podnošenje kaznene prijave komentirao je prozvani Sabo, izjavivši novinarima da Vukovar ima svoj generalni urbanistički plan i projekte kojima nije predviđena gradnja objekta poput "Cvijeta mira".

"Imamo naš Vodotoranj, a planiramo izgradnju i Centra za mir i toleranciju. Mislim da je to posve dovoljno Vukovaru. Jednostavno ne mogu stajati iza bilo kojeg projekta koji nije u interesu grada i o kojem nije raspravljano u Gradu", kratko je kazao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara