Vukšić predao listu s potpisima za gradonačelničku kandidaturu: Vrijeme je da prestane ovo kumstvo u Zagrebu

Foto: Nenad Dugi/Cropix

U ČETVRTAK istječe rok za predaju kandidacijskih lista za predstojeće lokalne izbore. U ime Hrvatskih laburista u Zagrebu, to je danas učinio njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Branko Vukšić predao je oko osam tisuća prikupljenih potpisa i najavio kampanju sa skromnim sredstvima.

"Volio bih da imam 300 tisuća kuna, ali ih nemam. Mislim da ćemo imati negdje 100, 150 tisuća kuna ako budu milostivi naši donatori", rekao je Vukšić.

Poručuje kako će Laburisti i na lokalnim izborima biti veliko iznenađenje te kako sigurno ulaze u Gradsku skupštinu.

"Očekujemo odličan rezultat. U Skupštini Grada Zagreba osam do deset vijećnika, a za ostalo se nadam da će se poremetiti odnosi i da će ljudi shvatiti da više ne smiju glasovati ni za HDZ, ni za SDP, ni za Bandića", rekao je Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laburisti građanima nude, kako kažu, promjenu koja će biti vidljiva vrlo brzo.

"Da prestane ovo kumstvo u Gradu Zagrebu i da stranka kao što su Hrvatski laburisti počne upravljati gradom. Tada će biti puno lakše Zagrepčanima", rekao je Vukšić.

Laburisti Zagrepčanima obećavaju nove projekte, kao što su energana, rješavanje problema otpada, vraćanje filmske industrije, otvaranje novih radnih mjesta. Za njihovu realizaciju namjeravaju iskoristiti i novac iz EU fondova, što, tvrde, do sada nije bio slučaj.

"Ovoj upravi to uopće nije bilo u interesu, jer kad imate novac Europske unije, onda ne možete zapošljavati kumove i ne možete zapošljavati stranačke prijatelje", rekao je Vukšić.

Laburisti će, kaže Vukšić, uključiti građane u proces donošenja odluka, a u Gradskoj skupštini će biti glasni baš kao i u Saboru.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara