Za OMV-ove crpke u Hrvatskoj nekoliko zainteresiranih, Čačić nema pojma smije li ih kupiti Ina

Za OMV-ove crpke u Hrvatskoj nekoliko zainteresiranih, Čačić nema pojma smije li ih kupiti Ina

Ilustracija: OMV

PRVI potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić komentirao je mogućnost da Ina kupi OMV-ovu mrežu crpki u Hrvatskoj.

"Imam saznanja da bi najmanje tri tvrtke do sad, za koje znam, a možda i više, bile zainteresirane za kupovinu OMV-ovih pumpi i vjerojatno svaka od njih procjenjuje da bi to bilo dobra investicija, što je dobro. Ne vidim nijedan razlog zašto to ne bi učinila Ina, kao i Lukoil, Zarubežnjeft,  Antunović, da ne nabrajam, evo samo četiri kojih sam se sad sjetio, a za koje znam da su pokazali interes", kaže Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako kupac bude Ina, Čačić ne zna hoće li u tom slučaju OMV-ove crpke kupiti Ina ili MOL, a komentirao je i nagađanja da se Vlada kod Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja raspitivala o mogućim posljedicama ako Ina preuzme OMV.

"Sasvim je sigurno da ako se kupuju crpke u Hrvatskoj da se tada moraju poštivati parametri o zaštiti tržišnog natjecanja. Istina je da se tržište u posljednjih nekoliko godina razvilo, da se povećao broj crpki i time se smanjilo učešće Ine. Je li to dovedeno do razine da je Ina ispod granice i sa tih 60 pumpi ili ne, o tome će odlučivati nadležna institucija, sigurno ne ja i nema se tu Vlada što raspitivati. Ako ne smije, ne smije. Ako smije, smije. Pa ne vodimo mi menadžment Ine", poručio je Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara