Za korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija 730 milijuna eura

Za korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija 730 milijuna eura

Ilustracija: Arhiva

NA INFO danima Ministarstva uprave predstavljen je program 'Informacijama do projekata' - program podrške politike za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija...

Ukupni proračun ovog programa iznosi 730 milijuna eura, od čega je za 2013. namijenjeno približno 149 milijuna eura. Cilj programa je povećati korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Vladi, lokalnim zajednicama i kod građana, a sve u cilju povećanja konkurentnosti i razvoja prekogranične suradnje.

Za 2013. radni program uključuje odrednice 'oblak javnih službi', 'pametni gradovi', 'digitalni sadržaji, otvoreni podaci i kreativnost', 'ICT za zdravlje', 'dobro starenje i uključivanje', potom 'sigurne e-usluge' te 'otvoreni ciljevi za inovacije i druge mjere'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinator programa je Ministarstvo uprave koje na ovaj način želi zainteresirati i motivirati male i srednje poduzetnike da se prijave na natječaj, a radi se o bespovratnim sredstvima.

Ministar Arsen Bauk je istaknuo da je Ministarstvo svake godine povuklo više sredstava nego je iznos članarine što znači 'da smo u plusu već godinama', a nada se da će tako biti i dalje. Također je još jednom uputio poziv lokalnim zajednicama, gospodarskim subjektima i akademskoj zajednici da se prijave na program.

Zbog velikog interesa Info dani Ministarstva uprave traju do 7. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara