Zagreb će nadlijetati helikopter: Provjerava površine za sigurno slijetanje i spašavanje u slučaju velike katastrofe

Zagreb će nadlijetati helikopter: Provjerava površine za sigurno slijetanje i spašavanje u slučaju velike katastrofe

Foto: MORH

OD DANAS pa sve do 8. svibnja 2014. u vremenu od 9:00 do 18:00 sati Zagreb će nadlijetati helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji će provjeravati površine za sigurno slijetanje i spašavanje u slučaju velike nesreće ili katastrofe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo građane da će u navedenom vremenu šire područje Zagreba nadlijetati helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Bell-206 B. Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Ministarstvo obrane RH i Oružane snage RH - Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana provode aktivnosti na razvoju mehanizma zaštite i spašavanja u području helikopterskog spašavanja. Preleti su nužni kako bi se površine za izvanaerodromsko slijetanje kategorizirale i izvršila stručno tehnička evaluaciju šireg područja Grada Zagreba.", izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U slučaju katastrofe ili velike nesreće na području Grada Zagreba, u slučaju otežanog odvijanja prometa javnim prometnim površinama Ured za upravljanje u hitnim situacijama odredio je površine za izvanaerodromsko slijetanje helikoptera kako bi žurne službe, operativne snage, spasioci i ostale pripadnici civilne zaštite mogli pružati pravodobnu pomoć građanima. U navedenoj situaciji površine kategorizirane kao sigurne za slijetanje helikoptera koristile bi se za helikoptersku evakuaciju i žurno medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih osoba i dostavu potrebne materijalno tehničke pomoći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara