Zagreb hit među turistima: Broj dolazaka u siječnju porastao za 20% u odnosu na prošlu godinu

Zagreb hit među turistima: Broj dolazaka u siječnju porastao za 20% u odnosu na prošlu godinu

Foto: Anita Bukljaš / Index

NAKON uspješne 2014. godine, Zagreb i u siječnju bilježi odlične rezultate. Naime, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u siječnju je posjetilo 40.443 posjetitelja koji su ostvarili 79.935 noćenja. U odnosu na siječanj 2014. godine, ove brojke predstavljaju porast od 20 posto u dolascima i čak 23 posto u noćenjima, objavila je Turistička zajednica grada Zagreba.

Najviše dolazaka ostvarili gosti iz Južne Koreje

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, BIH i Njemačke. I u broju zabilježenih noćenja, sličan je raspored pa su nam, tako, na prvom mjestu gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Južne Koreje, Njemačke i BIH.

Ove dobre rezultate potvrđuje i ponovni plasman Zagreba među 10 naboljih europskih destinacija prema organizaciji European Best Destinations. Podsjećamo, spomenuta organizacija je, drugu godinu za redom, nominirala Zagreb za taj prestižni naslov, a glasovanje je bilo otvoreno od 20. siječnja do 10. veljače na njezinoj internetskoj stranici.

Zagreb je ove godine zauzeo 6. mjesto, od 20 gradova koji su bili u konkurenciji (Amsterdam, Atena, Barcelona, Beč, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Innsbrück, Istanbul, Lisabon, Ljubljana, London, Madrid, Malta, Milano, Pariz, Reykjavik, Riga, Rim), ostavljajući iza sebe gradove kao što su Beč, Pariz, London i mnogi drugi.

Zagreb među deset najboljih europskih destinacija

Ono što posebno treba istaknuti jest da je ove godine u konkurenciji bilo 10 novih gradova te 10 gradova koji su bili nominirani i prošle godine (Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, London, Madrid, Milano, Pariz i Rim), a Zagreb je, uz Milano, jedini prema broju osvojenih glasova, uvršten među 10 najboljih europskih destinacija.

Organizator natjecanja osigurao je za prvih 10 odredišta isticanje na njihovoj web stranici te, tijekom cijele godine, prisutnost na društvenim mrežama kao 10 najboljih europskih destinacija koje trebaju biti otkrivene u 2015. godini.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna pozitivnim rezultatima, a naročito ponovnom nominacijom i plasmanom Zagreba među 10 najboljih europskih destinacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara