Zagreb privremeno dobiva novu tramvajsku liniju - broj 10!

Zagreb privremeno dobiva novu tramvajsku liniju - broj 10!

Foto: Arhiva

ZAGREB dobiva novu tramvajsku liniju; od 2. do 10. ožujka zagrebačkim ulicama prometovat će "desetka".

Tramvaj broj 10 uvodi se samo privremeno. Naime, Glavni kolodvor će za vrijeme prometovanja nove tramvajske linije biti zatvoren zbog renoviranja, što će utjecati i na tramvajski promet.

Iz ZET-a je priopćeno da će linija broj 1, koja vozi na relaciji Zapadni kolodvor - Borongaj biti privremeno ukinuta. Umjesto nje deset dana će prometovati izvanredna linija broj 10, koja će voziti na relaciji Zapadni kolodvor -Jukićeva - Glavni kolodvor - Zvonimirova - Borongaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S HŽ-ovom kartom na tramvaj i autobus

Osim na liniji 10, prijevozna karta HŽ-a za vlak vrijedit će i na ostalim ZET-ovim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare. Uvjet je da je na prijevoznoj karti za vlak kao dolazni ili odlazni kolodvor naveden Zagreb Glavni kolodvor ili ako se na HŽ karti Zagreb Glavni kolodvor nalazi između polaznoga i odredišnoga kolodvora.

Putnici koji na pruzi Zagreb – Sisak koriste stajališta Klara i Odra tijekom posebne regulacije prometa neće moći koristiti željeznički prijevoz, već mogu koristiti autobuse ZET-a u kojima će vrijediti i karta za vlak.

"Razlog izmjeni u prometu su radovi na zamjeni sustava signalno-sigurnosnih uređaja koji su sagrađeni između 1936. i 1940. te su tako zastarjeli postali preprekom urednom tijeku željezničkog prometa preko Zagreb Glavnog kolodvora", poručuju iz ZET-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara