Zagrebačka policija ulovila je trojicu dilera: U stanu sadili i sušili konoplju vrijednu 60 tisuća kuna

Foto: MUP

ZAGREBAČKA policija proteklog je tjedna iza rešetaka spremila trojicu dilera. U dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom hrvatskih državljanina zaplijenjeno je 1140 grama marihuane, 343 stabljike konoplje, dvije vage za precizno mjerenje i oprema za uzgoj marihuane, javlja PU zagrebačka.

"U srijedu, 2. listopada ove godine na području Zaprešića, policijski službenici Službe kriminaliteta droga uhitili su 28-godišnjaka i 27-godišnjaka zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Istoga dana temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, pretragom stana u Zaprešiću policijski službenici su pronašli 1098 grama marihuane pakirane u dvije PE vrećice i kartonsku kutiju te 229 stabljika konoplje tipa droge težine 2355 grama, digitalnu vagu s tragovima marihuane i sušilo za sušenje konoplje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 28-godišnjak i 27-godišnjak na području Zaprešića, a radi daljnje preprodaje zasadili plantažu konoplje nakon čega su je sušili i pakirali u unajmljenom stanu u Zaprešiću, nakon čega su je preprodavali. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a.  U četvrtak, 3. listopada, u večernjim satima, a zbog sumnje da u svojoj kući na području Zaprešića uzgaja konoplju tipa droge, policijski službenici Službe kriminaliteta droga uhitili su 33-godišnjaka te su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretragom kuće u Zaprešiću pronašli 42 grama marihuane, 114 stabljika konoplje tipa droge visine do 150 cm, opremu za uzgoj marihuane (ventilatori, klima uređaj, lampe, transformatori) i digitalnu vagu za precizno mjerenje težine. Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka ODO-u Zagreb podnesena je kaznena prijava te je također priveden pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost zaplijenjene marihuane i konoplje tipa droge na ilegalnom tržištu dostiže vrijednost oko 60 000 kuna", stoji u priopćenju PU zagrebačke.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara