Zagrebački proračun se dobro puni: U prvih šest mjeseci prihodi 3 milijarde i 126 milijuna kuna

Foto: skupstina.zagreb.hr

ZAGREBAČKI gradski zastupnici su nakon tradicionalnog aktualnog sata započeli s dnevnim redom. Prva točka - proračun Grada Zagreba. "U prvih šest mjeseci ove godine u gradski proračun slilo se 3 milijarde i 126 milijuna kuna, što je 47 posto od planiranog", pohvalio se pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić. "Dakle, možemo reći da su na toliku svotu 3 milijuna kuna relativno malo odstupanje. Uspjeli smo sve prihode kroz rashode staviti u funkciju", izvijestio je Kojić.

Za još bolje punjenje gradskog proračuna, SDP-ov Davor Bernardić predlaže pokretanje investicija u Zagrebu. "Ono što je naš prijedlog je mapa gradskih projekata, 100 gradskih projekata s riješenom komunalnom infrastrukturom koje Grad Zagreb može dati investitorima kako bi oni realizirali svoju investiciju", kaže Bernardić.

Rješenje za bolji Zagreb ponudio je i HNS-ov Dragan Kovačević koji nije želio kritizirati ni bivšu ni sadašnju vlast, nego je govorio s ekonomskog aspekta. "Ako ćete tražiti da vam birtijaši spašavaju državu, onda smo u problemima. Nema od toga ništa. Vi morate tražiti da ovu državu spašava industrija, novozaposlenost i stvaranje novih tehnologija pa kakve god one bile", rekao je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pred zastupnicima je ukupno 40 točaka dnevnog reda, a među njima je i rasprava o privatizaciji pojedinih podružnica Holdinga.

Štern: Linić bi bio sretan da ima državni proračun po uzoru na gradski

S obzirom na aktualnu gospodarsku krizu, izvršenje gradskog proračuna u prvih šest mjeseci ove godine je odlično, poručio je Davor Štern, ekonomist i zastupnik s liste Milana Bandića. "Iako ima mjesta za napredak, mislim da je gradski proračun za svaku pohvalu. 20 gradonačelnika glavnih gradova Europe bili bi sretni da imaju ovakav proračun u ovom gospodarskom trenutku", rekao je Štern.

"Realizacija proračuna u ovim uvjetima krize je odlična. Čestitam gospodinu Kojiću i njegovoj službi na ovakvom proračunu na takvom izvršenju proračuna. Zamislite koliko bi ministar Linić bio sretan da može govoriti o državnom proračunu na isti način kako mi govorimo ovdje danas o gradskom proračunu", istaknuo je Štern.

Rasprava u zagrebačkoj Skupštini je pokazala da držimo pod kontrolom gradske financije, zadovoljno je ustvrdio resorni pročelnik Slavko Kojić i zaključio: "I prihode i rashode Grada Zagreba, činimo i činit ćemo još više da ti prihodi budu što izdašniji. Tu nam se baš puno ne pomaže niti što se tiče socijalno-gospodarskog stanja u Gradu Zagrebu, a ni država se baš ne upire, iako joj je to zadatak. Mislim da se naša država često puta maćehinski ponaša prema lokalnoj samoupravi", kazao je Kojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara