"Zagrli svog učitelja": Šest heroina iz Newtowna, koje su svoj život dale za djecu, ne smije se zaboraviti!

"Zagrli svog učitelja": Šest heroina iz Newtowna, koje su svoj život dale za djecu, ne smije se zaboraviti!

Screenshot: 11Alive

"ZAGRLI SVOG UČITELJA", poruka je koja dolazi iz Newtowna, američkog gradića koji danima oplakuje žrtve pokolja kojeg je počinio 20-godišnji Adam Lanza. Osim Adamove majke i 20 mališana u dobi od šest i sedam godina, među žrtvama je i šest djelatnika škole Sandy Hook. Da nije bilo tih heroja - broj žrtava bio bi i veći.

Navedena poruka način je da se još jednom posebno oda počast učiteljima koji su u trenutku kad je Lanza mahnito pucao po školi činili sve da bi zaštitili djecu. Način je to i da se još jednom podsjeti na to kako učitelji svakodnevno svoje živote posvećuju djeci - pa i daju život za njih kad je to potrebno.Podsjetimo, kad je Adam Lanza započeo s masakrom u školi, učitelji su skrivali svoje učenike, a djecu koju nisu uspjeli sakriti, svojim su tijelima štitili od metaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su začule hice, 47-godišnja ravnateljica Dawn Hochsprung i 52-godišnja školska psihijatrica Mary Sherlach pohitale su kako bi zaustavile mahnitog napadača i spriječile ga da uđe u učionice. Navodno su upravo one bile prve žrtve koje je ustrijelio. Svojim su iznimno požrtvovnim i hrabrim potezom dale dovoljno vremena mnogim učiteljima da zaključaju učionice i posakrivaju djecu od napadača.

29-godišnja školska psihologinja Rachel Marie D'Avino, 52-godišnja školska bolničarka Anne Marie Murphy te dvije mlade učiteljice - 30-godišnja Lauren Rousseau i 27-godišnja Vicki Leigh Soto, ubijene su jer su svojim životima odlučile braniti živote djece. Neke su ubojicu same dočekale nakon što su posakrivale djecu, kako bi ga odvratile u krivom smjeru da ne bi pronašao mališane, a neke su stradale štiteći djecu svojim tijelima od metaka.

"Ne zaboravimo nikad ove izvanredne, herojske žene. `Newtownska šestorka` predstavlja najbolje od Amerike, najsvjetlije i najhrabrije. Sramota je da su takvi heroji izgubljeni na ovakav način", samo je jedna od poruka u znak sjećanja na one koje su svoje živote dale da bi spasile druge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara