Zarada na čistačicama: HUP-ova koordinacija uslužnih djelatnosti jedva čeka izdvajanje usluga iz državnog sektora

Zarada na čistačicama: HUP-ova koordinacija uslužnih djelatnosti jedva čeka izdvajanje usluga iz državnog sektora

 Foto: scx.hu

TRAGIKOMIČNA najava Vlade o uvođenju tzv. "outsourcinga“, odnosno izdvajanja pomoćnih djelatnosti iz sustava obrazovanja i zdravstva, kojom navodno planiraju postići uštede, naišla je na podršku Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Domaće tvrtke koje pružaju usluge upravljanja imovinom, upravljanja infrastrukturnim i tehničkim servisima, održavanja, uređenja, pripreme hrane, čišćenja, pranja rublja i sl. organizirale su se unutar Hrvatske udruge poslodavaca te su osnovale HUP-Koordinaciju tvrtki iz uslužnih djelatnosti. Koordinacija okuplja domaće tvrtke za uslužne djelatnosti koje čine oko 80 posto tog segmenta tržišta, zajedno trenutno zapošljavaju više od 5.000 djelatnika i na godišnjoj razini ostvaruju više od 500 milijuna kuna prihoda, pripćili su iz HUP-a
 
Koordinacija će im omogućiti zajednički nastup prije svega prema Vladi te državnim i javnim institucijama i tvrtkama, a s ciljem kvalitetnijeg informiranja o uslugama koje pružaju, visokoj razini kvalitete i dosegnutih standarda poslovanja, dobrim uvjetima rada zaposlenika te mogućim uštedama, investicijskom potencijalu i ostalim prednostima koje bi se realizirale izdvajanjem uslužnih, odnosno potpornih djelatnosti iz državnog i javnog sektora, smatraju u HUP-u.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 "Izdvajanje uslužnih odnosno potpornih djelatnosti iz državnog i javnog sektora otvara mogućnosti za uštede u trenutno prenapregnutim državnim financijama, ali i mnogo više od toga. Brži razvoj i dodatna profesionalizacija i specijalizacija, povećanje transparentnosti i konkurentnosti na tom segmentu tržišta, otvaranje novih mogućnosti za investiranje, širenje poslovanja i povećanje broja zaposlenih, sve su to pozitivni efekti s multiplikativnim učincima na ukupno gospodarstvo koje može donijeti pametna strategija izdvajanja uslužnih djelatnosti. To potvrđuju brojni primjeri članica Europske unije i šire", izjavila je Ines Vodanović ispred HUP-Koordinacije tvrtki iz uslužnih djelatnosti.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara