Zaštitarska romansa: Preklinjao bivšu da mu se vrati, osuđen na uvjetnu kaznu

Foto: 

U SPLITU je pala prva presuda za nametljivo ponašanje, novo kazneno djelo koje se može kazniti i zatvorom do tri godine ako je oštećen bračni ili izvanbračni drug, odnosno, ako je žrtva dijete.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je za nametljivo ponašanje osuđen 46-godišnji zaštitar. Cijeli je mjesec dosađivao bivšoj djevojci, inače, kolegici zaštitarki. 

U više navrata joj je dolazio na posao i satima je sprječavao u radu. Potezao bi je za rukav, pratio je, preklinjao da mu se vrati. Još je kazao i da neće odustati bez obzira na posljedice.

U strahu od budućeg susreta

Bivša je sve ozbiljno shvatila te ga je prijavila policiji. Državno odvjetništvo navelo je u optužnici da je zbog ponašanja okrivljenog bila tjeskobna i u strahu od budućeg susreta. Za obilježje djela potrebno je inače da se ustrajno i dulje prati osoba te izazove strah za njezinu sigurnost, što se u ovom slučaju, drži Odvjetništvo, i dogodilo.

Sudac Dinko Mešin prihvatio je optužnicu i zatraženu sankciju te izdao kazneni nalog. Zaštitara je osudio na četiri mjeseca zatvora uvjetno s rokom kušnje na godinu dana. U slučaju žalbe zaštitaru će suditi. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara