Zastupnike usklađivanje sa zakonodavstvom EU ne zanima previše: "O tome nemamo Bog zna što za reći"

Zastupnike usklađivanje sa zakonodavstvom EU ne zanima previše: "O tome nemamo Bog zna što za reći"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

SABOR sjednicu nastavlja raspravom o Prijedlogu plana usklađivanja zakonodavstva Hrvatske s pravnom stečevinom Europske unije za 2013. godinu.

Prema tom planu s europskim propisima ove godine trebalo bi se uskladiti 107 zakona, 191 podzakonski akt i 63 provedbene mjere. Iako smo ispunili većinu obveza za pristupanje, pravna stečevina Unije se mijenja pa se tome mora prilagođavati i naše zakonodavstvo, istaknula je na nedavnoj sjednici Vlade potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Donošenje ovog dokumenta znači da Hrvatska daje jasan znak da je spremna za funkcioniranje kao punopravna članica Europske unije i ovakve programe ćemo donositi u budućim godinama našeg članstva, dakle i kao punopravna članica", rekla je Pusić.

Oporba od Pusić traži zaključke sastanka s Erjavcem

Klubovi zastupnika HDSSB-a i HDZ-a pozvali su na sjednici Sabora potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić da zastupnike izvijesti o rješenju koje je dogovoreno na jučerašnjem sastanku sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavcem na kojem je pronađeno rješenje za problem Ljubljanske banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer je cjelokupna hrvatska javnost, sasvim sigurno vrlo zainteresirana. O ovoj točki koja je sada na dnevnom redu - plan usklađivanja, mislim da nemamo Bog zna što reći", rekao je HDSSB-ov Boro Grubišić. Potpredsjednica Vlade i inoministrica Vesna Pusić u Saboru predstavlja Prijedlog plana usklađivanja zakonodavstva Hrvatske s pravnom stečevinom Europske unije za 2013. godinu. Unatoč tome što detalji rješenja nisu poznati, HNS-ov Jozo Radoš javno joj je čestitao na postizanju dogovora.

"Radi se o vrlo važnom, zacijelo vrlo teškom zadatku. Sigurno nije bilo jednostavno. Znamo više manje sve okolnosti koje su okruživale taj događaj. Ne treba ulaziti u to zašto se nije dogodilo ranije, ali to je svakako bio važan i težak posao i treba izraziti zadovoljstvo i odati priznanje onima koji su došli do tog sporazuma", istaknuo je Radoš.

"Na čemu čestitate, što to Vi znate, a mi ne znamo, što ako se pokaže da je rješenje štetno za Hrvatsku", replicirao je HDSSB-ov Dinko Burić, te još jednom pozvao Vesnu Pusić da se obrati Saboru.

"Čuli smo već kako slovenski ministar traži odobrenje Odbora svog parlamenta, a mi zastupnici u Hrvatskom saboru o tako važnim pitanjima koje jesu od općenacionalnog interesa, za sada znamo čak manje i od vrabaca na grani", kazao je Burić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara