Završena izrada Strategije razvoja Grada Rijeke: Cilj je omogućiti maksimalno korištenje sredstava iz europskih fondova

Foto: Mirko Mušanić/HR Foto

GLOBALNO pozicionirati Rijeku razvojem riječkog prometnog pravca, na temeljima društva znanja i novih tehnologija razviti konkurentno gospodarstvo, osigurati dostojanstvo svih građana jačanjem socijalne uključenosti i razvojem projekata od zajedničkog interesa - tri su strateška cilja iskristalizirana u Strategiji razvoja Grada Rijeke 2014-2020: dokumentu koji je nastao kroz razgovore, okrugle stolove, sastanke i radionice s gospodarstvenicima, stručnjacima i političarima u Rijeci, ali i kroz e-konzultacije u koje su se mogli uključiti svi građani.

Cilj Strategije je omogućiti maksimalno korištenje sredstava iz europskih fondova. Unutar ciljeva predložene su i mjere provedbe, te procjena da će sveukupno u njihovu realizaciju biti utrošeno 22,5 milijardi kuna - u čemu će participirati Grad, Republika Hrvatska te EU. Kroz e-konzultacije, strategija je dobila i svoju viziju i misiju.

"Rijeka je grad usmjeren na dobrobit svih svojih građana, čije se zajedničke vrijednosti ogledaju u njegovanju otvorenosti, tolerancije i odgovornosti, a vizija je, Rijeka je grad ugodan za život koji svoj razvoj bazira na prednostima jedinstvenog geografskog položaja te na razvijenim ljudskim potencijalima usmjerenim u znanje, kojima se na moderan način povezuju gospodarstvo i znanost", rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel zahvalivši svima koji su sudjelovali u izradi Strategije, a čiji će se prijedlog naći na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara