Zbog korupcije uhićeni zastupnik i član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH

Ilustracija: Arhiva

ZASTUPNIK u parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Hasan Samardžić i član Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH Ivica Knezović uhićeni su pod sumnjom da su primali mito, izvijestili su u petak lokalni mediji u BiH pozivajući se na neimenovane izvore iz Uprave policije MUP-a FBiH.

Samardžić je nastanjen u Cazinu, a u entitetskom je parlamentu bio zastupnikom kao član Narodne stranke "Radom za boljitak" (NSRzB) koju vode braća Mladen i Jerko Ivanković Lijanović.

Knezović je članom Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH također postao kao kadar kojega je predložio Jerko Ivaković Lijanović.

Mediji tvrde kako je Samardžić kod Knezovića posredovao kako bi za neke tvrtke s bihaćkog područja ishodio povoljne kredite kakve daje Razvojna banka.

Navodno je dokazni materijal u cijelom slučaju poslužio mito od oko oko deset tisuća eura.

Razvojnu banku FBiH već mjesecima prate afere koje su kulminirale odlukom entitetske vlade donesenom ranije ovog tjedna o smjeni njezina dugogodišnjeg direktora Ramiza Džaferovića.

Smjena je uslijedila kao rezultat optužbi da je se on pretvorio u "otuđeni centar moći" dijeleći pri tom kredite mimo utvrđenih kriterija.

Džaferović je odmah uzvratio optužbama kako je upravo zbog pritisaka iz vlade koja ga je smijenila ranije bio prisiljavan odobravati kredite koji su se pokazali nenaplativima.

Džaferović je o tome u četvrtak dao iskaz u Tužiteljstvu BiH, a mediji navode kako se ispituju sumnjivi plasmani vrijedni više od 76 milijuna konvertibilnih maraka (oko 39 milijuna eura).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara