Zbog ljubomore izgurao 35-godišnjaka s ceste kod Novske pa ga premlatio metalnom šipkom

Zbog ljubomore izgurao 35-godišnjaka s ceste kod Novske pa ga premlatio metalnom šipkom

Ilustracija: Arhiva

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Sisku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 35-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj teškog ubojstva iz niskih pobuda.

"Tereti ga se da je oko 17,00 sati 27. lipnja 2014. u Bročicama kod Novske, zbog ljubomore odlučio usmrtiti D. N. pa je u tom cilju izradio metalnu cijev s zavarenim rukohvatom na jednom kraju i s tridesetak čavala na drugom kraju te pratio D. N. po gradu i tražio ga u obiteljskoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da je, kada ga je drugi dan primijetio u automobilu, krenuo za njim osobnim vozilom, pretekao ga i naglo kočenjem usporio, a kada ga je oštećeni počeo pretjecati i izravnao se s njegovim vozilom, okrivljenik je naglo skrenuo udarivši u njegov automobil prisilivši ga da sleti s ceste i udari u betonski rasvjetni stup. Okrivljenik je potom prišao oštećenikovu automobilu i po otvaranju vozačevih vrata navedenom šipkom počeo udarati oštećenika nanijevši mu, uz oštećenikovo branjenje, više ubodnih rana.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja pokušanog kaznenog djela", priopćili su iz ŽDO Sisak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara