Zbog sve većeg broja prijevara policija upozorava: Čuvajte se lažnih bankara i prevaranata!

Ilustracija: Nikša Stipaničev/Cropix

POLICIJSKA uprava virovitičko-podravska izdala je upozorenje građanima, osobito onima starije životne dobi, da ne pristaju ni na kakve telefonske razgovore o provjeri novčanica s osobama koje se predstavljaju kao djelatnici banke jer se radi o prevarantima i da nikako ne puštaju nepoznate u svoj dom kako bi im predali novac radi provjere.

Na upozorenje je policiju naveo sve veći broj prijevara ove vrste, a posljednja u nizu dogodila se jučer, kada je osoba s virovitičkog područja prijavila novčanu prijevaru od strane nepoznatih osoba.

Naime, kako je priopćila PU virovitičko-podravska, nepoznata osoba nazvala je kućni telefon oštećenog i predstavila se kao djelatnik banke, rekavši da provjeravaju novčanice koje ljudi drže kod sebe u kući. Tijekom telefonskog razgovora oštećeni je pristao predati novac koji je posjedovao u raznim apoenima u kunama i eurima. Po novac je došla nepoznata žena, a sve to vrijeme nepoznati je muškarac bio na telefonskoj vezi s oštećenim.

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a slijedi podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara