Zdenko Adrović odlazi iz Raiffeisen banke

Foto: RBA

ZDENKO ADROVIĆ, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) obavijestio je Nadzorni odbor i Upravu Raiffeisen Bank Internationala AG (RBI) o svojoj odluci da ne želi da mu ugovor nakon 30. lipnja 2014. godine bude produljen, objavljeno je iz te banke.

Sljedećih godinu dana nastavit će pružati podršku RBA na mjestu savjetnika.
 
Njegov nasljednik bit će Michael Mueller, koji je sada predsjednik Uprave Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina, te je već pokrenut postupak za dobivanje suglasnosti Hrvatske narodne banke za njegovo imenovanje.
 
Od sada pa do imenovanja novoga predsjednika Uprave, dužnosti predsjednika Uprave preuzet će Mario Žižek, koji je trenutno zamjenik predsjednika Uprave RBA.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Adrović član je Uprave RBA od 1996. godine, a funkciju predsjednika Uprave obnaša od 1997. godine.
 
'Zdenko Adrović vrlo je sposoban, predan i usredotočen menadžer. Pod njegovim je vodstvom RBA stasala u jednu od vodećih univerzalnih banaka u Hrvatskoj. Veoma žalimo zbog odluke g. Adrovića, no istodobno smo mu vrlo zahvalni za veliku predanost i doprinos proteklih godina, kako na lokalnoj razini tako i na razini cijele Grupe. Želimo mu sve najbolje u budućemu profesionalnom i osobnom životu', izjavio je Karl Sevelda, CEO Raiffeisen Bank Internationala. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara