Žele lustraciju: Stožer ostao bez potpisa zastupnika za inicijativu izrade i objave devet registara

Foto: Hina

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara pred Saborom je pokušavao prikupljati potpise zastupnika za svoju inicijativu izrade i objave devet registara. Žele, naime, da se pokrene saborska procedura te da registri zapravo budu priprema lustracije koja u Hrvatskoj nije provedena. Dočekali su i premijera i ministre koji su se zaputili na aktualni sat. Potpise nisu dobili.

Cilj je, rekao je prije 10-ak dana predsjednik Stožera Tomislav Josić, razdvojiti žito od kukolja.

"Ako je objavljen Registar branitelja u kojem točno stoji koji branitelj je bio gdje, koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti registar onih koji su Hrvatsku napadali, zašto se ne bi mogao objaviti spisak onih koji su učestvovali u privatizaciji. Neka bude sve transparentno. Neka svatko zna. Ako sad govori ministar Maras da bi objavio spisak svih koji su dobili kredite preko HBOR-a, pa zašto ne bi sve bilo transparentno".

Izvijestio je i da će ih primiti nekoliko saborskih klubova.

"Mi smo htjeli posjetiti te klubove i da im malo pojasnimo zbog čega, zašto,što tražimo, zašto bi to bilo dobro, zašto ne bi. Jednostavno, da s njima porazgovaramo o tome. Nažalost, javio nam se samo HDZ, HSP i HDSSB. Zašto ovi drugi nemaju interesa za to, to morate njih pitati. Nas i zanima jako tko će potpisati, tko neće potpisati i zašto neće. Obrazložite zašto nećete", kazao je Josić.

U Stožeru su najavili kako će zastupnicima dati rok od 12 dana da stave svoj potpis, a nakon tog roka će održati press konferenciju te će objaviti tko je sve potpisao, a tko nije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara