Zelena akcija i Zelena Istra: Jesu li IDS-u važnije fotelje ili zdravlje građana?

Foto: Zelena akcija

AKTIVISTI Zelene akcije i Zelene Istre danas su ispred porečkog hotela "Parentium" uoči početka izbornog sabora IDS-a održali prosvjed zbog, kako navode, neprincipijelne i nedosljedne pozicije IDS-a u odnosu na planiranu izgradnju termoelektrane Plomin C.

"IDS pruža političku potporu izgradnji termoelektrane protiv koje se navodno bori," kazao je Bernard Ivčić iz Zelene akcije.

Prosvjednici su rekli da na lokalnoj razini IDS tvrdi kako se protivi izgradnji tog štetnog projekta čime pokušava prikupiti jeftine političke bodove kod građana, dok je na nacionalnoj razini IDS sastavni dio vladajuće koalicije a predstavnik IDS-a ministar u Vladi "kojoj je izgradnja termoelektrane Plomin C jedan od strateških projekata čiju realizaciju agresivno zagovara".

Ovakvi postupci IDS-a su u suprotnosti s trenutnom razvojnom strategijom Istarske županije u kojoj se navodi da energetski sustav treba biti okrenuti čišćim izvorima energije, rekao je Ivčić. Osim toga, smatra on, Županijska skupština, u kojoj IDS ima većinu, samo nekoliko mjeseci prije posljednjih lokalnih izbora zauzela je stav protiv ugljena u TE Plomin C.

"Očito je da prolaskom lokalnih izbora a za potrebe ostvarivanja bolje pozicije ove stranke unutar vladajuće koalicije, IDS odlučuje iznevjeriti svoje birače," ustvrdila je Irena Burba iz Zelene Istre.

Zelena akcija i Zelena Istra traže od IDS-a da konačno odabere poziciju o termoelektrani Plomin C i odluči hoće li ostankom u Vladi nastaviti podržavati taj projekt ili će ga nastojati zaustaviti i zaštititi građane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara