Zelena stranka: Mjesto ministra zaštite okoliša treba dati nestranačkoj osobi

Zelena stranka: Mjesto ministra zaštite okoliša treba dati nestranačkoj osobi

Foto: Jure Mišković / Cropix

"ZELENA stranka drži neophodnim da se mjesto ministra zaštite okoliša nakon ostavke Mirele Holy dodjeli nestranačkoj osobi. Time bi Vlada Zorana Milanovića na najbolji način pokazala da zaštita i briga za okoliš u Republici Hrvatskoj neće biti moneta za podkusurivanje i predmet dogovora i trgovine unutar vladajuće koalicije", poručili su danas iz Zelene stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Smatramo da bi se time otklonile i sumnje da je bivša ministrica pala kao žrtva zakulisnih radnji unutar same koalicije i potvrda da će navedeno ministarstvo djelovati neovisno od ekonomsko-političkih lobija.  Pokazuje se da je Ministarstvo zaštite okoliša izuzetno važno jer su najveći projekti koje najavljuje sadašnja vlada upitnog ekološkog karaktera, a to se prije svega odnosi na HE Ombla i termoelektranu Plomin 3.

Uvjereni smo da bi jedno dovođenje kompetentne nestranačke osobe pružilo protutežu lošoj politici ministra Vrdoljaka i potpredsjednika Čačića. Žalosno je da će se nesposobnost osmišljavanja modernih, održivih, razvojno opravdanih projekata kompenzirati na ekološki sumnjivim projektima te smo uvjereni da se ministarstvo zaštite okoliša mora povjeriti vanstranačkoj osobi", zaključuje se u priopćenju Zelene stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara